آلئی خشک ممتااز کالیز

خواص آلو تازه و خشک در سلامتی

آلو از میوه های خوشمزه و آبدار است که به خانواده میوه های سنگی همچون هلو و زردآلو تعلق داشته و هم به صورت آلو تازه و خشک دارای خواص شناخته شده ای برای سلامتی می باشد.

از جمله خواص آلو می توان به سلامت قلب، معده، تقویت سیستمایمنی، کاهش فشار خون و کلسترول، کاهش علائم آلزایمر، دیابت و سلامت استخوان هااشاره کرد. آلو برای لاغری، بارداری و پوست و مو نیز بسیار مفید است.

طبع آلو خشک و تر و طبع آلو خشک، خشک و سرد است.

خواص آلو خشک و تازه

خواص آلو

آلو از اولینمیوه هایی است که توسط انسان دوران باستان مورد استفاده قرار گرفته است.

قدیمی ترین آثاربه دست آمده از میوه آلو به همراه زیتون، انگور و انجیر به دوران نوسنگی تعلق دارد.

درخت آلو در همهنقاط جهان (مخصوصا نواحی معتدل) به جز قطب جنوب رشد می کند.

درختان آلو که برای برداشت میوه به آن ها رسیدگی می شود معمولا بین ۵ تا ۶ متر ارتفاع دارند و در صورت عدم هرس کردن، ارتفاع آن ها به ۱۲ متر و عرض آن ها به ۱۰ متر نیز ممکن است برسد.

حدود ۲ هزار گونهمختلف آلو شناخته شده که از نظر شکل یا رنگ با هم متفاوت هستند و معمولا به رنگهای آلو سیاه، زرد و قرمز تیره تا بنفش و آبی یافتمی شود.

همانند بسیاری ازمیوه ها، آلو نیز مقادیر کمی کالری، پروتئین و چربی دارد.

چین بزرگ ترین تولیدکننده آلو در جهان (بیش از ۵۰ درصد) است.

شکوفه آلو و گل صد تومانی گل های ملی سنتی در چین هستند.

انواع آلو:  آلو در انواع مختلف از جمله آلو بخارا، آلوقطره طلا، آلوقیصی، آلو مویزی، آلو برقانی و غیره یافت می شود.

در ادامه با ماهمراه شوید تا با بهترین خواصدارویی آلو خشک و تازه و بخارا برای سلامتی، بارداری، پوست و مو آشنا شده و درباره طریقه مصرف، ارزش غذاییو مضرات آلو بیشتر بدانیم.

خواص دارویی و فواید آلو

توجه: به دلیل استفاده از آفت کش ها برای درخت آلو، حتما سعی کنیداین میوه را به صورت ارگانیک تهیه کنید.

  1. خواص آلو برای لاغری

آلو دارای خاصیتضد التهابی است که به چربی سوزی کمک می کند و فیبر موجود در آن برای کنترل اشتها وکاهش احساس گرسنگی مفید است.

آلو همچنین با سمزدایی بدن و درمان یبوست تاثیر مثبت در کنترل وزن دارد و اسید سیتریک موجود در اینمیوه با رفع خستگی و گرفتگی عضلانی باعث عملکرد بهتر دستگاه گوارش و کبد شده و به کاهش وزن و لاغری کمک می کند.

تحقیقات جدید نیزنشان داده میوه های سنگی مانند آلو به دلیل دارا بودن ترکیبات زیست فعال از بروزسندرم متابولیک جلوگیری کرده و فلاونوئیدها و ترکیبات فنلی مانند آنتوسیانین ها،اسید کلرژنیک، کورستین و کاتچین موجود در آن ها خطر چاقی را کاهش می دهد.

  • خواص آلو در بارداری

آلو حاوی موادمغذی فراوانی است که برای سلامت زنان باردار و جنین ضروری بوده و مصرف منظم اینمیوه باعث رشد سالم جنین می شود از جمله اسید فولیک فراوان موجود در آلو خطربیماری های مادرزادی و نقایص زایمان را کاهش می دهد.

آلو برای سلامتچشم، استخوان ها و سلامت سلولی مفید است و از بروز عفونت های مختلف جلوگیری کرده وبه تقویت سیستم ایمنی بدن زنان باردار کمک می کند.

فیبر موجود درآلو نیز به پیشگیری و درمان یبوست شایع بارداری کمک می کند.

توصیه می شودزنان باردار حداقل دو یا سه بار در هفته آلو مصرف کنند.

  • خواص آلو برای کودکان

فیبر موجود درآلو برای درمان یبوست و مشکلات گوارشی نوزادان و کودکان مفید است و ویتامین A بینایی کودک را تقویت می کند.

توجه:  اگرچه می توان آلو را حدود ۶ ماهگی به غذای نوزاد اضافه کرد اما توصیه می شود افزودنهر نوع ماده غذایی جامد به رژیم غذایی نوزاد حدود ۱ سالگی و به صورت آب میوه یا فرنیصورت گیرد.

  • سلامت قلب

مصرف آلو باعثبهبود جریان خون شده و به دلیل خاصیت آنتی اکسیدانی از آسیب استرس اکسیداتیو رویاندام های مختلف بدن از جمله قلب پیشگیری می کند و مواد مغذی موجود در آلو خطرابتلا به اختلالات قلبی همانند حمله قلبی، آترواسکلروز را کاهش می دهد.

  • کاهش فشار خون و کلسترول

آلو حاوی پتاسیماست که مانع لخته شدن خون و تشکیل پلاک در عروق خونی شده و خطر بروز بیماری هایقلبی همچون فشار خون بالا، سکته مغزی و قلبی و آترواسکلروز را کاهش می دهد.

فیبر موجود درآلو نیز به کاهش کلسترول کمک کرده و ویتامین B6 آن با جلوگیری از افزایش سطح هموسیستئین در بدن، احتمال حمله قلبی را کاهشمی دهد.

  • سلامت چشم

مصرف آلو بهتامین ویتامین A و بتاکاروتن مورد نیاز بدن کمک کرده و برایسلامت چشم و کاهش خطر ابتلا به بیماری دژنراسیون ماکولا مفید می باشد.

  • سرطان

آلو به دلیلخاصیت آنتی اکسیدانی و با مهار استرس اکسیداتیو و فعالیت رادیکال های آزاد احتمالابتلا به انواع سرطان ها از جمله سرطان سینه و کبد را کاهش می دهد، اگرچه مطالعاتبیشتری در این زمینه مورد نیاز است.

  • استرس

متخصصا تغذیهمعتقدند میوه آلو دارای ترکیباتی است که نقش مهمی در رفع اضطراب و استرس ایفا کردهو به سلامت روانی فرد کمک زیادی می کند.

  • سوخت و ساز بدن

مصرف آلو تازه بهدلیل فیبر فراوان به بهبود متابولیسم و سم زدایی بدن کمک کرده و برای سلامت کلیبدن مفید است.

  1. معده و یبوست

آلو حاوی موادیهمچون سوربیتول است که به عملکرد بهتر دستگاه گوارش کمک می کند.

از سوی دیگر آلواز میوه هایی است که به عنوان ملین طبیعی شناخته شده و با تنظیم حرکات روده بهدرمان یبوست کمک می کند.

تحقیقات نشانداده اثر آلو خشک برای درمان یبوست از برخی داروهای شیمیایی نیز بیشتر است.

  1. تقویت سیستم ایمنی

ویتامین C فراوان موجود در آلو از بدن در برابر التهاب، رادیکال هایآزاد و انواع بیماری ها و عفونت های مختلف محافظت کرده و برای کسانی که به صورتمکرر دچار سرماخوردگی، آنفلوآنزا یا عفونت می شوند بسیار مفید است.

آلو حاوی مقادیرفراوانی لکتین نیز می باشد که با ویروس های عامل آنفلوآنزا مقابله می کند.

  1. بهبود گردش خون

مصرف آلو به دلیلمحتوای ویتامین C به جذب بهتر آهن در بدن کمک کرده و جریان خونرا بهبود می بخشد.

  1. دیابت

آلو از میوه هایبا شاخص گلیسمی پایین است و مصرف آن به کنترل قند خون و پیشگیری از ابتلا به دیابتنوع ۲ کمک می کند.

فلاونوئیدهایموجود در این میوه مقاومت انسولین در بدن را کاهش داده و به بهبود حساسیت نسبت بهانسولین در این بیماران کمک می کند.

  1. سلامت استخوان

تحقیقات متعددینشان داده مصرف آلو برای سلامت استخوان ها بخصوص در دوران یائسگی مفید است زیرامنبع غنی ترکیبات فنلی و فلاونوئیدها است که از انحطاط استخوانی جلوگیری کرده وماده بور موجود در آن نقش مهمی در حفظ تراکم استخوان ها دارد.

آلو خشک نیز بهدلیل فلاونوئیدهایی همچون اسید کافئیک و روتن موجود در آن از بروز پوکی استخوان درزنان یائسه جلوگیری می کند.

پتاسیم موجود درآلو خشک به سلامت استخوان ها، افزایش تراکم استخوانی بخصوص در دوران سالمندی وجلوگیری از دست دادن استخوان که از کمبود هورمون های تخمدانی ناشی می شود مفید است.

  1. آلزایمر و پارکینسون

مطالعات نشانداده فلاونوئیدهای موجود در آلو به بهبود توانایی شناختی کمک کرده و مواد مغذی اینمیوه خوشمزه با کاهش التهاب در مغز برای افزایش تمرکز، یادگیری و حافظه مفید است.

به نظر می رسدمصرف منظم آلو تاثیر خوبی در پیشگیری از بیماری های عصبی مرتبط با سن مانند آلزایمرو پارکینسون به جا می گذارد.

ویتامین B6 موجود در آلو نیز به انتقال بهتر سیگنال های عصبی و بهبودعملکرد سیستم عصبی کمک کرده و تریپتوفان باعث افزایش تولید سروتونین می شود که نقشمهمی در بهبود خواب، اشتها و تمرکز ایفا می کند.

  1. تعادل الکترولیتی بدن

پتاسیم فراوانموجود در میوه آلو روی عملکرد سلولی و بافت های بدن اثر گذاشته و به تنظیم انقباضعضلانی و تعادل الکترولیتی بدن کمک می کند.

  1. سایر خواص آلو

آلو برای تنظیمقاعدگی نامنظم زنان مفید است، به سم زدایی دستگاه گوارش کمک می کند و به دلیلکلسیم فراوان برای حفظ سلامت دندان ها اثر مثبت دارد.

در طب آیورودا ازآلو به دلیل خاصیت خنک کنندگی آن برای کاهش دما و حرارت بدن استفاده می کنند.

شکوفه آلو ازدیرباز برای حفظ سلامت دهان و دندان ها، درمان زخم دهان و لثه، تولید دهانشویه،رفع بوی بد دهان و تسکین گلو درد استفاده می شده است.

خواص آلو تازه و خشک

فواید و مضرات آلو

خواص آلو برایپوست

توجه داشته باشید:

قبل از اعمالموضعی هر گونه ماسک یا ضماد روی پوست صورت و سایر نقاط حساس بدن، حتما اندکی از آنرا روی بخش کوچکی از پوست دست تست کرده و ۲۰ دقیقه منتظر بمانید تا از عدم حساسیتپوست خود مطمئن شوید.

  1. جوانسازی پوست

ویتامین E و بتاکاروتن موجود در آلو با رادیکال های آزاد مبارزه کردهو علائم پیری زودرس پوست همچون چین و چروک را کاهش می دهد.

آب آلو به سفتشدن پوست صورت کمک کرده و از آن جا که حاوی ویتامین C فراوان است با افزایش تولید هیدروکسیپرولین و هیدروکسیلیسین باعت تولیدبیشتر کلاژن در بدن می شود و نشانه های پیری را کاهش می دهد.

  1. پاکسازی پوست

عصاره آلو بهدلیل ویتامین C و آنتی اکسیدان های فراوان، پوست را تمیز وپاکسازی می کند.

ماسک پاک کنندهپوست

۲ عدد آلو را کوبیده و ۲ قاشق غذاخوری عسل به آناضافه کنید. این مخلوط را روی صورت مالیده و به مدت ۱۰ دقیقه با حرکات دایره ایماساژ دهید. سپس با آب سرد بشویید.

  • افزایش الاستیسیته پوست

آلو به دلیلخاصیت آنتی اکسیدانی قوی و ضد التهابی باعث افزایش گردش خون و متابولیسم سلولی وکاهش التهاب شده و به افزایش خاصیت ارتجاعی و کششی پوست کمک می کند.

  • از بین بردن جای زخم

مصرف آلو باعثافزایش جریان خون در ناحیه پوست و بافت ها شده و با ترمیم و تولید سلول های پوستیجدید به کاهش اثر زخم، جوش و آکنه کمک می کند.

  • لک های پوستی

استفاده از پالپآلو باعث روشن شدن پوست شده، لک های تیره پوست را از بین می برد و تاثیر عالی درجوانسازی و زیبا به نظر رسیدن پوست به جا می گذارد.

ماسک صورت آلو

۲ یا ۳ عدد آلو را کوبیده و خمیر حاصل را رویپوست صورت و گردن بمالید و بعد از ۲۰ دقیقه با آب ولرم بشویید. برای تاثیر بهتر،به صورت مرتب از این ماسک استفاده کنید.

  • پف و سیاهی دور چشم

ماسک آلو به کاهشحلقه های تاریک دور چشم، تیرگی و پف دور چشم کمک می کند.

کافیست آلو را بهقطعات نازک برش داده و حدود ۱۰ تا ۱۵ دقیقه در نواحی اطراف چشم قرار دهید و درپایان با آب سرد بشویید و در صورت نیاز از مرطوب کننده استفاده کنید.

  • آکنه و جوش

آلو برای پوستهای چرب مستعد آکنه بسیار مفید است زیرا ویتامین A و C موجود در آن به کاهش چربی اضافه پوست کمک کردهو جوش های سرسیاه و آکنه و جوش را از بین می برد.

این میوه پوست رانرم می کند، سموم پوست را پاکسازی کرده و به تسکین تحریکات و آلرژی پوستی کمک میکند.

ماسک ضد آکنه آلو

۱ فنجان آلو کوبیده را با آب ۱ عدد خیار تازهمخلوط کرده و خمیر حاصل را هنگام صبح روی پوست قرار دهید و بعد از ۱۰ دقیقه با آببشویید.

خواص آلو برای مو

  • افزایش رشد مو

ویتامین E موجود در آلو باعث تقویت غشای سلولی شده و از حمله رادیکالهای آزاد به فولیکول های پوست سر جلوگیری می کند و به رشد بهتر موها کمک می کند.

  • شوره

ویتامین C و سایر ترکیبات موجود در آلو با باکتری های روی پوست سرمبارزه کرده و به درمان شوره سر کمک می کند.

  • تقویت مو

آهن فراوان موجوددر آلو جریان خون در ناحیه پوست سر را بهبود بخشیده و با تغذیه بهتر و اکسیژنرسانی به فولیکول های مو به تقویت و ضخیم شدن موها کمک می کند.

  • آلوپسی و طاسی

آلو برای درمانانواع اختلالات و مشکلات مو که باعث آسیب دیدن فولیکول های مو و ریزش مو یا کاهشرشد آن ها می شود مفید است و به درمان آلوپسی مردانه کمک می کند.

  • سفید شدن مو

مصرف آلو به حفظو ماندگاری رنگ طبیعی مو کمک کرده و از خاکستری و سفید شدن زودرس موها جلوگیری میکند.

  • خواص آلو تازه، خشک و بخارا در طب سنتی

از جمله خواص ذکرشده برای آلو در طب سنتی می توان به رفع گرفتگی عروق، درمان آسم، دفع اوره، کاهشچربی خون، درمان کم خونی، سردرد، رفع تشنگی و تقویت لثه اشاره کرد.

آلو بخارا برایصاف کردن خون، درمان خارش و پسوریازیس، رفع سوء مزاج و درمان یبوست شدید مفید است.

خرید، نگهداری و طریقه مصرف آلو

از خرید آلوهایبیش از حد نرم یا دارای خراش اجتناب کنید. گاهی پوشش نازک سفیدرنگی روی میوه راپوشانده که نشانه تازه بودن آلو است.

برای تشخیص رسیدهبودن آلو به بوی مطبوع شیرین و میزان سفت بودن آن توجه کنید.

آلو را می تواندر یخچال نگهداری کرد، اگر آلو کمی سفت و نارس است آن را داخل کیسه کاغذی نگهداریکنید تا به اندازه کافی برسد.

در صورت نگهداریآلو در دمای اتاق باید در عرض چند روز آن را مصرف کرد.

آلو را می توانبه صورت تازه و خام یا به صورت خشک مصرف کرد.

آلو خشک برای خوشطعم کردن غذا در پخت و پز استفاده می شود.

آلو از میوه هایپر کاربرد برای تهیه دسر است و از آن برای تهیه کمپوت و مربای آلو، ترشی آلو، ژلهو شیرینی جات نیز استفاده می شود.

ارزش غذایی آلو

مواد مغذی موجوددر ۱۰۰ گرم آلو خام به صورت زیر است:

کالری: ۴۶
پروتئین: ۰.۷ گرم
چربی: ۰.۲۸ گرم
کربوهیدرات: ۱۱.۴۲ گرم
فیبر: ۱.۴ گرم
شکر: ۹.۹۲ گرم

بیشتر بخوانید: انواع آلو و خواص درمانی آنها

عوارض احتمالی و مضرات آلو

آلو حاوی مادهاگزالات است و برای کسانی که از سنگ کلیه یا سنگ کیسه صفرا رنج می برند مضر است.

آلو خشک حاویسولفیت است که برای جلوگیری از تیره شدن به آن اضافه می کنند، افرادی که به اینماده حساسیت دارند باید از مصرف آن اجتناب کنند زیرا می تواند باعث بروز واکنش هایآلرژیک همچون شوک شدید آنافیلاکتیک شود.

مصرف آلو قبل ازآزمایش تشخیصی تومور کارسینوئید ممکن است باعث تشخیص نادرست شود زیرا هم آلو و همتومورهای کارسینوئید باعث افزایش سطح سروتونین در بدن می شوند و نتیجه آزمایش ممکناست مثبت کاذب باشد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

منو