صبحانه انگلیسی

صبحانه‌ در کشور‌های مختلف

امروزه ارزش وعده‌ی صبحانه بر هیچ‌کس پوشیده نیست و تمامی پزشکانِ تغذیه بر این امر اصرار دارند که صبحانه نباید از زنجیره‌ی وعده‌های غذایی حذف شود. از مهم‌ترین دلایلی که متخصصان تغذیه برای خوردن صبحانه بر می‌شمارند، مطالعاتی است که نشان می‌دهد صبحانه موجب افزایش توانایی حل مسئله، تمرکز بیشتر و داشتن تفکری خلاق در فرد می‌شود.

صبحانه در کودکان تحرک، تمرکز ذهنی، خلاقیت و یادگیری را بالا می‌برد و در بزرگسالان قند خون را تثبیت و انرژی بدن را در طول روز کنترل می‌کند. سوخت اصلی بدن در مهم‌ترین وعده غذایی یعنی صبحانه باید به شکلی مناسب تأمین شود تا در وعده‌های بعدی، بتوانید با تمدید انرژی‌تان، بیشترین بهره‌وری را برای بدنتان به ارمغان آورید.

ما ایرانی‌ها برای صبحانه چای شیرین همراه با پنیر، کره و مربا را انتخاب کرده‌ایم و غذاهای مخصوص همچون کله‌پاچه و عدسی در سفره‌هایمان پیدا می‌شوند اما طبیعی است که اقوام و ملت‌های مختلف، بنا بر سنت و ذائقه، در گذر زمان خوردنی‌های متفاوتی را برای سینی صبحانه‌شان انتخاب کرده باشند. بعضی از این خوراک‌ها شهرت جهانی داشته و طرفدارانی را برای خودشان پیدا کرده‌اند.

صبحانه

در ادامه نگاهی گذرا به صبحانه‌های اصلی در گوشه و کنار جهان خواهیم داشت:


صبحانه انگلیسی

انگلیسی‌ها بین ساعت ۷ الی ۹ صبح صبحانه‌شان را صرف می‌کنند. یک صبحانه معمولی انگلیسی از یک کاسه غلات و حبوبات، یک تکه نان تست، آب‌پرتقال و یک فنجان قهوه تشکیل شده است؛ همچنین  اکثر انگلیسی‌ها در روز‌های معمول علاقه به خوردن تست به همراه مارمالاد و عسل دارند. در آخر هفته‌ها این سفره به‌مراتب بزرگ‌تر می‌شود و تخم‌مرغ، قارچ، گوجه‌فرنگی کبابی، لوبیای پخته، نان سرخ‌شده، سوسیس، بیکن و پودینگ در سینی صبحانه آن‌ها جای می‌گیرند و در زمستان، فرنی هم به این سفره‌ی کامل اضافه می‌شود. این صبحانه به‌عنوان «صبحانه انگلیسی» شناخته ‌می‌شود؛ اگرچه اکثریت مردم در روز‌های عادی به این گستردگی آن را درست نکنند اما حتماً برای میهمانی‌ها و هتلها در سراسر بریتانیا به همین شکل خواهد بود.

صبحانه انگلیسی


صبحانه آمریکایی

آمریکایی‌ها عاشق تخم‌مرغ هستند و نیمرو شایع‌ترین نوع طبخ آن برای صبحانه‌ی آمریکایی است (که گاهی اوقات با پنیر میکس می‌شود). اما در نهایت دو نوع املت فریتاتا (Fritata) و بوریتو (burrito) بهترین نوع صبحانه در آمریکا به حساب می‌آیند. این املت‌ها به همراه انواع سبزیجات، سیب‌زمینی و پنیر مخلوط شده و سپس میل می‌شوند.

آمریکایی‌ها معمولاً صبحانه‌ی خود را به همراه آب‌میوه‌هایی مانند آب پرتغال و آب سیب میل می‌کنند. قهوه از دیگر نوشیدنی‌های آمریکا است که از چای هم محبوب‌تر است اما این بدان معنی نیست که چای در صبحانه‌ی آمریکایی جای ندارد. کودکان در صبحانه به جای این نوشیدنی‌ها، شیر میل می‌کنند. یکی دیگر از سینی‌های صبحانه‌های آمریکایی پنکیک است که چند ژامبون نیز در کنار آن قرار می‌گیرد.

صبحانه آمریکایی


صبحانه فرانسوی

به طور کلی فرانسوی‌ها صبحانه‌ی مفصلی ندارند و این یک دلیل فرهنگی ساده دارد و آن این است که فرانسوی‌ها غذا‌های غنی و سنگینی در دو وعده ناهار و شام دارند (به همراه سس خامه، گوشت و …)؛ یک شام گرم در فرانسه بین ساعت‌های ۱۹:۴۵ الی ۲۰:۴۵ سرو می‌شود، پس هنگامی که در صبح زود بیدار می‌شوند معده ‌آن‌ها هنوز در حال هضم غذای دیروز است. معمولاً شکلات داغ، قهوه و یا چای به همراه نان کروسانت (croissant) که روی آن عسل یا مربا مالیده شده باشد، صبحانه‌ی فرانسوی را تشکیل می‌دهند. کودکان نیز اغلب حبوبات و غلات را به همراه کمی شیر صرف می‌کنند. برعکس ایرانی‌ها، فرانسوی‌ها معمولاً در صبحانه پنیر نمی‌خورند.

صبحانه فرانسوی


صبحانه آلمانی

یک صبحانه‌ی کامل و ایده‌آل برای آلمانی‌ها از پنیر محلی، نان تازه، سوسیس یا ژامبون و در آخر یک فنجان قهوه تشکیل می‌شود اما با شیوه زندگی پرمشغله امروز خوردن همچین صبحانه‌ی مفصلی در هر روز انجام‌پذیر نیست. شما امروزه احتمالاً آلمانی‌ها را در حال خوردن غلات و حبوبات خواهید دید؛ علاوه بر آن، یک صبحانه‌ی معمولی آلمانی از یک نوشیدنی گرم مانند قهوه، چای و یا شکلات داغ به همراه نان با کره، مارمالاد یا عسل تشکیل می‌شود. کوآراک (Quark) (نوعی از پنیر)، وورست (Wurst) (نوعی سوسیس) و یک لیوان آبمیوه از تنقلات معمول یک سینی صبحانه‌ی آلمانی است.

با این وجود، در تعطیلات آخر هفته که خانواده‌ها زمان بیشتری را برای باهم بودن دارند حتما یک صبحانه سنتی به سبک آلمانی! آماده خواهد شد.

صبحانه آلمانی


صبحانه اسپانیایی

در اسپانیا صبحانه، کوچک‌ترین وعده‌ی غذایی محسوب می‌شود و در یک روز عادی شامل یک فنجان قهوه به‌ همراه کروسان یا شیرینی است. نان تست با کمی پنیر و مربا به همراه قهوه از دیگر صبحانه‌‌های رایج اسپانیایی‌‌ها است. این صبحانه‌ی ساده در تعطیلات و مراسم رسمی پر ملات‌تر می‌شود و پنیر، ژامبون یا سوسیس هم به آن اضافه می‌شود اما به طور معمول به این گستردگی نیست.

غالباً اسپانیایی‌ها صبحانه را در خانه و قبل از حرکت به سوی مدرسه و یا محل کار صرف می‌کنند، اگرچه شما ممکن است کارگرانی را در حدود ۱۰ صبح در کافه‌تریا ببینید که در حال لذت بردن از قهوه‌ی خود هستند. سوالی که ممکن است برای شما پیش بیاید این است که آنها با این صبحانه‌ی کم چگونه تا ساعت ۲ بعد از ظهر (که زمان صرف ناهار است) دوام می‌آورند؟ جواب این است: «تاپاس» (Tapas)! تاپاس در اصل یک نوع پیش‌غذاست که مابین صبحانه و ناهار در این کشور صرف می‌شود و جور کم بودن صبحانه را به دوش می‌کشد.

تاپاس اسپانیا


صبحانه کره‌ ای

صبحانه در کره جنوبی نیز چون سایر کشور‌های آسیایی، شامل غذای پخته به همراه چاشنی‌های فراوان است. در گذشته تمام وعده‌های غذایی کره‌ای‌ها شبیه به هم بوده است بنابراین برنج، یک کاسه کوچک سوپ یا خورش اولین وعده‌ی غذایی در صبح به حساب می‌آمده که هنوز هم همچین صبحانه‌ی سنتی در این کشور دیده می‌شود. اگرچه عجیب نیست که ببینیم امروزه مردم کره در صبح مشغول خوردن غلات، میوه و یا شیرینی باشند. نان تست به همراه تخم‌مرغ از دیگر غذا‌هایی است که کره‌ای‌ها به آن علاقه دارند و سبزیجات پخته چون هویج، کلم، کاهو و… به همراه ماهی و قارچ سرخ‌شده از دیگر صبحانه‌های رایج کره جنوبی است.

صبحانه‌ کره‌ای


صبحانه ایتالیایی

ایتالیایی‌ها معمولاً بین ساعت ۷ الی ۱۱ صبحانه‌ی خود را میل می‌کنند و مانند فرانسوی‌ها علاقه‌ای به صبحانه‌ی سنگین ندارند. این صبحانه ممکن است از یک کاپوچینو یا قهوه به همراه نان محلی و یا بیسکوییت و احتمالاً تکه‌ای از میوه تشکیل شود. مردمان ایتالیا صبحانه‌ی خود را در بین خانه و محل کار، در یک کافه یا بار میل می‌کنند.

نکته جالب این است که کاپوچینو در ایتالیا یک نوشیدنی برای صبحانه محسوب می‌شود و بسیاری از آن‌ها بعد از ساعت ۱۱ این نوشیدنی را میل نمی‌کنند اگرچه شما به عنوان یک خارجی می‌توانید این عادت را در ایتالیا به هم بزنید. کورنتو (cornetto) (نانی که لای آن شکلات، خامه یا عسل است) به همراه قهوه در سفره‌ی صبحانه‌های ایتالیا‌یی‌ها دیده می‌شود.

صبحانه ایتالیایی


صبحانه‌ی ژاپنی

ژاپنی‌ها از آن دسته مردمان آسیایی هستند که از غذای پخته بیش از لبنیات در صبحانه لذت می‌برند و مانند انگلیسی‌ها برای صبحانه ارزش ویژه‌ای قائل‌اند. یک صبحانه‌ی سنتی ژاپنی از ماهی کبابی و برنج به همراه سوپ میسو (miso) و ترشی ژاپنی تشکیل ‌می‌شود. یکی دیگر از بشقاب‌های صبحانه‌ی ژاپنی‌ها ناتو (natto) نام دارد که از تخمیر سویا به دست می‌آید. بیشتر ژاپنی‌ها وقت کافی برای خوردن یک صبحانه‌ی کامل به سبک کشور‌ خود را ندارند بنابراین (مانند کشور‌های غربی‌) از غلات، نان تست، سوسیس و تخم‌مرغ نیز استفاده می‌کنند.

صبحانه ژاپنی


صبحانه‌ی استرالیایی

تنها یک ماده بسیار مهم در  صبحانه مردم استرالیا وجود دارد و آن مارمالاد به همراه کره بادام‌زمینی و نان تست است. در بیشتر روز‌های هفته استرالیایی‌ها صبحانه‌شان را در راه میل می‌کنند و به همین علت غلات و حبوبات به همراه شیر یک صبحانه رایج در استرالیا به حساب می‌آید.

در روز‌های هفته استرالیایی‌ها صبحانه را با عجله و سرعت صرف می‌کنند، بنابر‌این ساندویچ «وگمایت» (vegemite) یک صبحانه و میان وعده‌ی محبوب و آسان برای آن‌ها به شمار می‌رود. استرالیایی‌ها معمولا بعد از خوردن وگمایت یک لیوان بزرگ قهوه هم در کنار آن نوش جان می‌کنند. خوردن صبحانه‌های عجولانه و بدون لذت در آخر هفته‌ و تعطیلات وجود ندارد و تخم‌مرغ، بیکن، گوجه‌فرنگی سرخ‌شده، آب‌میوه‌ی تازه به همراه پنکیک و عسل در سفره‌ی صبحانه‌ی استرالیایی‌ها قرار می‌گیرد.

صبحانه استرالیایی


صبحانه روسی

اگرچه روس‌ها نیز بر این باورند که خوردن یک صبحانه کامل یک عادت خوب است اما بسیاری از آن‌ها به دلیل تنبلی وعده صبحانه را از دست می‌دهند! در زمستان شب‌ها طولانی است، بنابراین بیشتر مردم وقتی از خواب بیدار می‌شوند که به سر کار بروند، هوا هنوز تاریک است؛ آن‌ها نیز همیشه وسوسه چرت زدن بیشتر را در سر دارند؛ در نتیجه، بسیاری از آن‌ها تا وقتی که زمان دارند می‌خوابند و با خوردن یک فنجان قهوه یا چای، با عجله به سراغ کارشان می‌روند.

در حالت معمول، روس‌ها صبحانه‌ی خود را در ۷ و ۸ صبح درست می‌کنند تا قبل از خروج از خانه آن را میل کنند. کاشا (kasha) (نوعی فرینی تشکیل شده از دانه‌های مختلف) در بین خانواده‌های روس بسیار محبوب است. باتربوروتس (butterbrots) (ساندویچی شامل یک تکه نان به همراه ژامبون)، تخم‌مرغ آب‌پز یا سرخ‌شده برای صبحانه در روسیه استفاده می‌شود. قهوه یا چای از نوشیدنی‌های ضروری روس‌ها محسوب می‌شود. بسیاری از آن‌ها همچنین نان تست به همراه پنیر و آبمیوه را برای صبحانه انتخاب می‌کنند.

صبحانه روسی

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    سبد خرید

    هیچ محصولی در سبد خرید نیست.